Добро пожаловать!

Введите, пожалуйста, Ваши логин и пароль

Скачать .xls
Откуда Вы узнали про нашу компанию?

Тиск в системі опалення

1. Хочете дізнатися вартість системи опалення? ТЕЛЕФОНУЙТЕ!

Для того, щоб теплоносій розподілявся по системі опалення і забезпечував рівномірний обігрів приміщень, необхідно підтримувати оптимальний рівень тиску.

В якості одиниць виміру використовують мегапаскалей (МПа), або атмосфери (атм або бари). Граничні показники залежать від міцності теплообмінника котла, який є найменш стійким елементом опалювальної системи. Вони можуть витримувати тиск до 3 атмосфер, що дорівнює 0,3 МПа.

Робочий тиск залежить від різновиду опалювальної системи. Перш за все, слід зазначити, що тиск може бути статичним і динамічним. Статична не змінюється при коливанні температурного режиму в системі опалення. Воно змиритися за рахунок різниці висот розташування води. Приблизно на кожні 10 м висоти доводиться 1 атм. Динамічне тиск створюється насосами для руху теплоносія, а також самим теплоносієм на стінки контуру.

При розрахунку тиску у відкритій системі опалення, враховується тільки статичну, т. К. В ній теплоносій рухається за рахунок конвекції, а розширювальний бачок повідомляється з атмосферою. Також можливе збільшення за рахунок різниці висот, тому котел розташовується знизу, а бачок - зверху.

Що стосується тиску в закритій системі опалення, то там статичну і динамічну складаються. При цьому радіатори можуть розміщені паралельно з декількома трубами, або одна за одною з одного. У приватних будинках тиск біля насоса становить приблизно 1,5-2,5 атм, а чим далі від нього, тим воно нижче. Тут розширювальний бак є закритим і двокамерним. При підвищенні тиску, теплоносій переміщається з однієї камери в іншу. Для роботи такої системи необхідна установка насоса опалення .

Від того, який тиск в системі опалення, залежить не тільки температура і прогрів приміщень, але і працездатність системи опалення. Якщо тиск в системі буде занадто низьким, то вона просто не буде нормально функціонувати. Якщо ж воно буде занадто високим, то можливий прорив труб або інші пошкодження. У такому випадку потрібно терміновий ремонт або навіть установка нової опалювальної системи ( перелік цін на монтаж опалення представлений на сайті нашої компанії).

Є безліч різних причин чому падає тиск в системі опалення. До найбільш поширених відносять:

• Тріщини і витоку. Пошкодженої може бути мембрана розширювального бака або запобіжний клапан. Також тиск може знижуватися через мікротріщин в трубах або котлі, а також при недостатньо щільному сполученні елементів системи;
  • Якщо теплоносій насичений повітрям, то потім він видаляється через відведення повітря через що і падає тиск. Щоб уникнути цього, потрібно знижувати кількість повітря в воді перед її заливкою в опалювальний контур;
  • Особливо гостро постає ця проблема при використанні нових алюмінієвих радіаторів, яка окислюється при контакті з водою. Згодом вся внутрішня поверхня радіатора покривається плівкою і виділення кисню припиняється.

Аналогічно, трапляється і так, що тиск в системі зростає. Це пов'язано з підвищенням температури теплоносія. Крім цього, впливає і поява різних заторів, повітряних пробок, засмічень з накипу в трубах і фільтрі. При несправності крана в котел може надходити додаткова рідина, підвищуючи тиск. Ще однією причиною є неправильний монтаж труб (різниця діаметра на вході і виході в теплообмінник). Контролювати показники можна за допомогою вимірювальних приладів (манометрів). Додатковий захист забезпечить воздухоотводічік і запобіжний клапан (видаляє зайву воду при високому тиску).

Компанія KIT-Comfort займається проектування та монтажем систем опалення та водопостачання на об'єктах різного типу в Ростові-на-Дону. У нас Ви можете замовити тепла підлога для кухні, ванній і інших приміщень, установку каналізації або сантехніки. Ми працюємо якісно і без затримок по строках, надаючи гарантію на свої послуги.

Хочете дізнатися вартість системи опалення? ТЕЛЕФОНУЙТЕ!

Безкоштовний Розрахунок Кошториси і Консультація

+7 (863) 270-93-66

Хочете дізнатися вартість системи опалення?